Pravilnik o zasebnosti

Če imate račun na tem spletnem mestu, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene. Informacije o urejanju zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov, ki jih Bratec d.o.o. zbira od vas.

Upravljalec

drsalke.si
Bratec d.o.o.
Naslov: Mariborska cesta 86, 3000 Celje, SI
Telefon: 040 186 085
E-pošta: anja@bratec.eu

Piškotki

Če pustite komentar na našem spletnem mestu, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletnega mesta v piškotkih. To je za vaše udobje, tako da vam ni treba znova vnašati svojih podatkov, ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov, da shranimo vaše podatke za prijavo in vaše izbire prikaza na zaslonu. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete “Zapomni si me”, se bo vaša prijava ohranila dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo prijavni piškotki odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, se v vaš brskalnik shrani dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov in samo označuje ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina iz drugih spletišč

Na spletnem mestu drsalke.si se uporablja vdelava interaktivnega zemljevida maps.google.si za prikaz lokacije podjetja.

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi obrazca obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani, hranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (le da ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnega mesta lahko tudi vidijo in urejajo te podatke.

Katere pravice imate nad vašimi podatki

Če imate račun na tem spletnem mestu, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Med zaključkom nakupa na naši spletni strani, zbiramo vaše podatke.

Kaj zbiramo in shranjujemo

Med obiskom naše strani, sledimo:

 • Izdelki, ki ste si jih ogledali: to bomo uporabili, da vam npr. prikažemo izdelke, ki ste si jih nedavno ogledali
 • Lokacija, naslov IP in vrsta brskalnika: uporabili jih bomo za predvidevanje davka in dostave
 • Naslov dostave: vprašali vas bomo, da vnesete naslov, da lahko npr. predvidimo dostavo preden oddate naročilo in vam nato pošljemo ponudbo!

Piškotke uporabljamo tudi za sledenje vsebine košarice med brskanjem po naši spletni strani

Ko kupujete pri nas, vas bomo prosili, da podate informacije, vključno z imenom, naslovom plačnika, naslovom za dostavo, e-pošto, tel. št., kreditno kartico/podrobnosti plačila in izbirne informacije računa, kot na primer up. ime in geslo. Podatke bomo uporabili za naslednje namene:

 • Pošljite informacije vašega računa in naročila
 • Odzovi se na prošnje, vključno z vračili in pritožbami
 • Procesiraj plačila in prepreči zlorabo
 • Ustvarite račun za uporabo naše trgovine
 • Upoštevajte vse zakonske obveznosti, ki jih imamo, kot je izračun davkov
 • Izboljšajte ponudbo naše trgovine
 • Pošiljanje marketinških sporočil, če se odločite za njihovo prejemanje

Če ustvarite račun, bomo shranili vaše ime, naslov, e-pošto in telefonsko številko, ki bodo uporabljeni za izpolnjevanje blagajne za prihodnja naročila.

Podatke o vas običajno hranimo tako dolgo, dokler jih potrebujemo za namene, za katere jih zbiramo in uporabljamo, in zakonsko ni zavezan, da jih še naprej hranimo. Podatke o naročilu bomo na primer hranili tako dolgo, kot določa področna zakonodaja za davčne in računovodske namene. To vključuje vaše ime, e-poštni naslov ter naslov za izstavitev računa in dostavo.

Osebni podatki, pridobljeni s kontaktnim spletnim obrazcem

V kolikor nas želite kontaktirati s pomočjo spletnega obrazca, ga morate izpolniti na naši spletni strani. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete naslednje kontaktne podatke:

 • ime,
 • priimek,
 • e-poštni naslov.

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi obrazca potrebujemo za komunikacijo z vami.

Bratec d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in je zavezano, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Kdo v naši ekipi ima dostop

Člani naše ekipe imajo dostop do informacij, ki nam jih posredujete. Na primer, tako skrbniki kot vodje trgovin lahko dostopajo do:

 • Informacije o naročilu, kot so, kaj je bilo kupljeno, kdaj je bilo kupljeno in kam naj se pošlje ter
 • Podatki o stranki, kot so vaše ime, e-poštni naslov ter podatki za obračun in pošiljanje.

Člani osebja imajo dostop do teh informacij za pomoč pri naročanjih, vračilu in podpori kupcem.

Kaj delimo z ostalimi

Delimo informacije s tretjimi osebami, ki nam pomagajo pri naročanju in storitvami za vas ; na primer: dostavna služba (naslov za dostavo).

Plačila

Sprejemamo plačila preko PayPal-a. Med obdelavo plačil bodo nekateri vaši podatki poslani storitvi PayPal. Sem spadajo podatki, ki so zahtevani za obdelavo plačila ali podporo plačilom (skupen znesek, podatki o plačniku).

Oglejte si PayPal Pravilnik o zasebnosti za več podrobnosti.